steve + filip design Collaborates on a “Megacabinet” Featured in Dwell

Style meets charm, reinvention meets function, contemporary aesthetic meets the feel of home — this is steve + filip design.

The Chicago based design firm is a two-man team, Steve Somogyi and Filip Malyszko. For over a decade, the duo have specialized in full-service strategies for new construction and renovations. Their goal is to create unique schemes for homes, offices, and retail spaces with an emphasis on quality and elegance.

Portrait+2018.jpg

Perhaps one of their most unique projects to date was a very special collaboration with BACH Architecture out of San Francisco. This project showcases a “megacabinet” built-in spanning 3-stories in this Noe Valley renovation. The blue-hued cabinetry incorporates seating, bookcases, a home office, a secret reading niche and even a dining nook for the dog!

The Megacabinet in Dwell magazine. You can read the full article here.

on-the-basement-level-the-megacabinet-shelving-is-mainly-used-for-books-and-toys-the-floors-throughout-the-home-are-engineered-white-oak
All photos by Mariko Reed

An addition/renovation to a single-family home in San Francisco, this project was centered around a 3-story tall “Megacabinet” that serves a variety of functions for the home: a desk, a sofa, a spot for the dog, storage, and it even has a door that leads to a secret reading nook for the kids.

“The interior designer, Steve Somogyi, (of steve+filip design) also played an important role during the design development of the Megacabinet, investigating compositional ideas and exploring the two sided-ness of the cabinet.”

Beverly Choe of BACH Architecture in Dwell

On the second floor, the Megacabinet culminates in a desk with a buffet and a wine fridge, a sofa with hidden storage, and a feeding station for the family dog.

The kitchen also contains a custom casework “cube” that conceals appliances and a hidden powder room.

a-hidden-powder-room-is-concealed-behind-the-kitchen-units-sliding-chalkboard-door

“A hidden powder room is concealed behind the kitchen unit’s sliding chalkboard door. Steve Somogyi of steve+flip design proposed the pocket door that disappears into the wall.” – Dwell

See more of steve+filip design’s work on their website here. 


Mailing list signup

Processing…
Success! You're on the list.

By clicking subscribe, you agree to share your email address with RNDD to receive exclusive offers and special invitations to events.


Recent Posts

Categories


Daniel Kinkade Fine Art
Joann Sells Chicago
Terrazzo & Marble Supply Companies