steve + filip design Collaborates on a “Megacabinet” Featured in Dwell

Style meets charm, reinvention meets function, contemporary aesthetic meets the feel of home — this is steve + filip design.

The Chicago based design firm is a two-man team, Steve Somogyi and Filip Malyszko. For over a decade, the duo have specialized in full-service strategies for new construction and renovations. Their goal is to create unique schemes for homes, offices, and retail spaces with an emphasis on quality and elegance.

Portrait+2018.jpg

Perhaps one of their most unique projects to date was a very special collaboration with BACH Architecture out of San Francisco. This project showcases a “megacabinet” built-in spanning 3-stories in this Noe Valley renovation. The blue-hued cabinetry incorporates seating, bookcases, a home office, a secret reading niche and even a dining nook for the dog!

The Megacabinet in Dwell magazine. You can read the full article here.

on-the-basement-level-the-megacabinet-shelving-is-mainly-used-for-books-and-toys-the-floors-throughout-the-home-are-engineered-white-oak

All photos by Mariko Reed

An addition/renovation to a single-family home in San Francisco, this project was centered around a 3-story tall “Megacabinet” that serves a variety of functions for the home: a desk, a sofa, a spot for the dog, storage, and it even has a door that leads to a secret reading nook for the kids.

“The interior designer, Steve Somogyi, (of steve+filip design) also played an
important role during the design development of the Megacabinet, investigating compositional ideas and exploring the two sided-ness of the cabinet.” – Beverly Choe of BACH Architecture in Dwell

 

On the second floor, the Megacabinet culminates in a desk with a buffet and a wine fridge, a sofa with hidden storage, and a feeding station for the family dog.

The kitchen also contains a custom casework “cube” that conceals appliances and a hidden powder room.

a-hidden-powder-room-is-concealed-behind-the-kitchen-units-sliding-chalkboard-door

“A hidden powder room is concealed behind the kitchen unit’s sliding chalkboard door. Steve Somogyi of steve+flip design proposed the pocket door that disappears into the wall.” – Dwell

See more of steve+filip design’s work on their website here. 

This entry was posted in chicago interior design, chicago interior designers, interior designers, Press, steve + filip design. Bookmark the permalink.

1 Response to steve + filip design Collaborates on a “Megacabinet” Featured in Dwell

  1. Love that blue color!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s